Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak

vrijdag 30 aug 2019 Gomagoi - Trafoi (Franzenshöhe)

Vannacht slecht geslapen, vaak wakker.
Ik ga met de bus naar Gomagoi en mijn fiets omhoog fietsen. Ik zit alleen met de chauffeur in de bus en het gesprek komt al snel op fietsen. Hij reed MTB maar was 2 jaar geleden gevallen en hij wist niet waarom of waardoor. Hij was een half jaar met zijn schouder ziek thuis geweest. Vorig jaar was hij van plan geweest om weer te gaan MTBen, maar hij was bang en onzeker geworden. Het was er niet meer van gekomen, wat hij wel jammer vond. Over 4 maanden ging hij met pensioen en was 60. De nieuwe regering had geregeld dat je na 45 jaar werken met pensioen kon.Met 20 jaar op de vrachtwagen internationaal, was mooi, maar vrouw en kinderen en dus was hij buschauffeur geworden.
In Gomagoi staat mijn fiets nog op dezelfde plek en ik begin daar met de 11km met 900m hoogte naar Franzenshöhe. Het is bikkelen, maar het lukt nog aardig. Na 6km heb ik 500 hoogtemeters gemaakt en stop bij een restaurant voor cola met apfelstrudel. Als ik weer opstap, komt me de apfelkuche bijna mijn nek uit. Blijven slikken dus.
In de bus naar beneden kwam ik een stel ligfietsers tegen, nu rijd ik ze achterop. Ze hebben vlaggetjes op hun fietsen met de tekst Ruhr gebiet. Ze hebben 12 dagen gefietst vanuit Herne, via Basel en de Bodensee en gaan vandaag ook tot Franzenshoehe. Maar ze gaan erreg langzaam. Er zijn heel veel fietsers op de klim, ook rijden er met een startnummer. Zij rijden een route vanuit Livigno. Slechts enkele NLers gezien. Na 2 uur zwoegen ben ik bij mijn hotel, zeikenat van het zweet en besluit vanmiddag wat rond te wandelen, met dit prachtige weer.
Nb: Vanmorgen nog 6 marmotten geteld, als ze fluiten en dan verraden ze zich.
Ik zit hier hoog op een bult en kan een heel stuk pasweg bekijken. Het is best druk op de weg en ik schat dat elke 100meter wel een fietser rijdt. En nog veel autos en vooral ronkende motoren. Rustig is anders, maar het is een heel mooi uitzicht. n Soort bermtoerisme maar dan op wat grotere afstand.
Ik ben benieuwd hoe druk het morgen is en dan zonder motorisch geluid, alleen fietsers en evt E-bikes. Ik ben van plan om naar de pas te rijden en weer terug. Een stukje StelvioBike.
Zondagochtend zal het droog blijven, dus zou ik droog bij een treinstation kunnen komen.

12km gefietst en 910m klimwerk 7,2km/u


drukte op de pas. . . .'n omgekiepte motorterug

 

         


links: