Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
zondag 18 aug 2019 Düren - Bad Breisig

Als ik vanmorgen uit het raam kijk, is het eigenlijk droog. Maar na het ontbijt valt er toch wel wat. Niet zo veel, maar toch genoeg om mijn kleding voor regen te regelen. Vooral voor de schoenen heb ik e.e.a. geregeld, zodat er vanaf mijn benen geen regen in de schoenen komt. En overschoenen natuurlijk.
Na het ontbijt zit ik net na half 9 op de fiets. 
Vanaf Düren ga ik de Rur oever verlaten en maak een doorsteek via o.a Zülpich en Meckenheim naar de Rijn.  Veel dorpen en nog meer grote lege akkervelden. Geen koeien. 
Zülpich is een mooi antiek dorp, met poorten en een groot deel nog ommuurd.
Onderweg passeer ik een racefietser die staat te eten. Even later komt hij bij me en begint te praten. Hij is een Rotterdammer die enkele dagen naar de Rijn en via de Rijn weer terug naar Keulen rijdt. Hij was gisteren in Eindhoven gestart en had in een hotelletje overnacht en fietst vandaag 180km naar Boppard en morgen langs de Rijn naar Keulen en treint dan weer naar Rotterdam.
Onderweg liggen er nogal wat caches, maar op veel plekken wordt mijn zoeken gestoord, onderbroken door  mensen met honden, wandelaars en veel hardlopers, zodat ik er heel veel niet zoek en dus niet kan loggen.
In een groot bosgebied bij Köttenforst net boven Meckenheim ga ik mijn gekochte broodjes als lunch gebruiken. Als ik een tijdje zit, komt er een vrouw langs lopen, groet mij en komt wat later terug. Ik moet het toch vragen zegt ze, waar kom je vandaan en waar ga je heen. Ze vertelt, dat ze dit vroeger ook deed en met haar man o.a. naar Wenen en Budapest was gefietst. Ze had er nog altijd erg mooie herinneringen aan. Het kon niet meer, zij was 89 (maar nog erg vitaal) en haar man was 90jaar en "völlig" op. Hij sliep heel veel en ze kon nu, terwijl hij sliep, 1 uurtje wandelen. Daar waar ze vroeger veel gefietst had.  Een mooi gesprek.
Ca 15km vanaf Remagen staat boven op een hoogte een weerstation. Net zo'n grote witte bol als boven op de Mont Ventoux stond.  Net daar schijnt de zon en is het wit nog witter.
Ik bereik de Rijn na een mooie lange afdaling bij Unkelbach. Het trein en auto verkeer gaat hoog boven de "RheinUferRadweg" of promenade.  Het uitzicht is weids en mooi. Er is weinig scheepvaart.  Bij Remagen loopt het fietspad  over en door de terrassen en je moet hier afstappen en verder lopen. Halverwege  de 8km naar Bad Breisig is een overdekte houten brug over de monding van de Ahr, die hier zijn water loost op de Rijn.
In Bad Breisig, het is 15uur, begint het te regenen. Precies zoals WetterOnline gisteren ook liet zien. Met wat neerslag arriveer ik bij Hotel Niederee in de hoofdstraat van BadBreisig. Een ietwat "over de datum" hotel.
Mooie fietsdag met in het begin wat regen, 89km gefietst, 440 klimmeters en 18,2 gem/uur.   Kasteel bij Düren

                 Zülpich


Communicatie onderzoeks centrum in Wachtberg (bij Remagen)
Fraunhofer-instituut voor hoogfrequente fysica en radartechnologie


zicht op Unkel, op de rechteroever

 

terug

 

         


links: