Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
vrijdag 30 aug 2019 Gomagoi - Trafoi (Franzenshöhe)

Vannacht slecht geslapen, vaak wakker.
Ik ga met de bus naar Gomagoi en mijn fiets omhoog fietsen. Ik zit alleen met de chauffeur in de bus en het gesprek komt al snel op fietsen. Hij reed MTB maar was 2 jaar geleden gevallen en hij wist niet waarom of waardoor. Hij was een half jaar met zijn schouder ziek thuis geweest. Vorig jaar was hij van plan geweest om weer te gaan MTBen, maar hij was bang en onzeker geworden. Het was er niet meer van gekomen, wat hij wel jammer vond. Over 4 maanden mag hij met pensioen op zijn 60e. Hij had 20 jaar gereden op de vrachtwagen internationaal. Dat was heel mooi, maar vrouw en kinderen en dus was hij buschauffeur geworden.
In Gomagoi staat mijn fiets nog op dezelfde plek en ik begin daar met de 11km met 900m hoogte naar Franzenshöhe. Het is bikkelen, maar het lukt me nog aardig. Na 6km heb ik 500 hoogtemeters gemaakt en stop bij restaurant Zum Weissen Knott voor een cola met apfelstrudel. Als ik weer opstap, komt me de apfelkuche bijna mijn nek uit. Kiezen op elkaar en blijven slikken dus.
In de bus naar beneden kwam ik een stel ligfietsers tegen, nu rijd ik ze achterop. Ze hebben vlaggetjes op hun fietsen met de tekst Ruhr gebiet. Ze hebben 12 dagen gefietst vanuit Herne, via Basel en de Bodensee en gaan vandaag ook tot Franzenshöhe. Maar ze gaan erreg langzaam.
Er zijn heel veel fietsers op de klim, ook rijden er met een startnummer. Zij rijden een route vanuit Livigno. Slechts enkele NLers gezien. Na 2 uur zwoegen ben ik bij mijn hotel, zeikenat van het zweet en besluit vanmiddag wat rond te wandelen, met dit prachtige weer.
Nb: Vanmorgen nog 6 marmotten geteld, als ze fluiten dan verraden ze zich. Normaal gaan ze op in de berghellingen.
Ik zit hier hoog op een bult en kan een heel stuk pasweg bekijken. Het is best druk op de weg en ik schat dat elke 100meter wel een fietser rijdt. En nog veel autos en vooral ronkende motoren. Rustig is anders, maar het is een heel formidabel uitzicht. n Soort bermtoerisme maar dan op wat grotere afstand.
Ik ben benieuwd hoe druk het morgen is en dan zonder motorisch geluid, alleen fietsers en evt E-bikes. Ik ben van plan om naar de pas te rijden en weer terug. Een stukje StelvioBike.
Zondagochtend zal het droog blijven, dus zou ik droog bij het treinstation in Silandro kunnen komen.

12km gefietst en 910m klimwerk 7,2km/u


drukte op de pas. . . .'n omgekiepte motorterug

 

         


links: