Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
donderdag 29 aug 2019 Nauders - Trafoi (Franzenshöhe)

Vanmorgen als eerste aan het ontbijt, daarna zat ik om 8u20 al op de fiets. Het is bewolkt maar lekker fietsweer. Er zijn meer fietsers op weg. Een 3tal behoorlijk buikige Duitsers halen me in op hun MTB's. Ff verder maken ze een fotostop. Als ze me weer voorbijkomen, zie ik een dikke accu op de schuine buis. Ik rijd iets sneller dan een mevrouw op een fiets zonder E. We maken een praatje en ze vertelt dat ze met haar man vanmorgen zijn gestart in Nauders om de Adige of Etsch rivier naar Verona te fietsen in 6 dagen.
Als ik een 100m heb geklommen kom ik op de Reschenpas op ca 1500m en de grens met Italië. Daarna gaat de fietsroute aan de westkant van de 2 meren, de verkeersweg oostelijk. Het is behoorlijk op en af, soms zelfs 50m boven het water. In het 1e meer staat de bekende verdronken kerktoren van Reschen in het water. Het is wat heiig en ik krijg de toren slecht op de foto.
Dan gaat het fors dalen, er zijn zelfs op het fietspad 2x, snelheids meters, die laten zien dat je te hard gaat. Op plekken staat 20% daling op de borden.
Op korte afstand daal je naar 950m in Mals. Hier ga ik ff voor info naar het station, voor de terugreis a.s. zondag. Maar.... er rijden enkele maanden geen treinen over een deel van het traject naar Merano. Ik moet nu zondag ca 35km fietsen naar het station in Silandro, om daar de trein naar Merano te nemen en ze voorspellen ook nog regen voor zondag. Das 'n beetje k...
In Prad op 900m hoogte, maak ik ff pauze en ga bij de VVV langs voor wat info over busvervoer op de Stelvio pasweg. Mijn onderkomen zit op de pasweg, op 2200m. Ik wil niet met mijn bepakking naar boven fietsen, dus heb besloten om de bus te pakken met de bepakking en de fiets te stallen, om hem later vandaag of evt. morgen op te halen.
Ik fiets nog tot Gomagoi op 1250m hoogte en 8km op de pasweg en pak daar de bus.
Deze brengt me comfortabel door 27 van de 48 haarspeldbochten en ik krijg toch wel wat twijfel, over het einddoel van mijn fietstocht.
Het hotel ligt op een mooi punt van de pasweg, maar het is bewolkt en als ik me gedoucht heb, valt er wat regen, wat ook voorspeld is. Dus binnen zitten en wat internetten, met een biertje erbij.

42km gefietst, 530hoogtemeters 15,0 km/h

Reschen

St Valentin

Burgeis


Vanaf de Franzenshöhe


terug

 

         


links: