Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
zaterdag 24 aug 2019 Dillingen ad Donau
Rustdag.  
Ik ben er een beetje aan toe na 7 dagen ca 100km/dag gefietst te hebben. Het gaat fantastisch met nog fantastischer weer, maar het is wel "anstrengend" zoals ze hier zeggen.
Vanmorgen wat later naar het ontbijt en daarna op mijn gemakkie te voet naar een bouwmarkt hier in de buurt. Ik wil wat kettingvet, want ik meen dat ik hem hoor piepen. 
Nadat ik de ketting gesmeerd heb, fiets ik voor mijn gevoel veel soepeler en geruislozer naar de stad en Donau. De rivier is vanuit de stad niet zichtbaar, deze stroomt verscholen achter een gordel van groen. Ik fiets over de brug langs de Donau en kom bij een Kraftwerk/stuw. Het verval is wel 15meter en net aan de dam ligt een vaartuig klaar om weg te varen. Volgeladen met eten en vooral veel drank + muziek gaat een groep jongeren een dagje varen op de Donau.
Ik fiets verder en kom langs een "bekende" Dillinger, Dr. Kneipp. Hij zit hier met een klein fonteintje naast zich. Nog wat rondfietsen in Dillingen langs het Schloss, de kerken en een toegangstoren en ontzettend kolossale gebouwen van de bisschop en een gymnasium, ga ik op een terras wat drinken.
Verder heb ik het rustig aan gedaan, nog wat geslapen en 's avonds in de stad bij een Grieks restaurant, buiten op terras, gaan eten.

Morgen weer gewoon een trip van ca 100km.Dillingen ad Donau


Dr Kneippterug

 

         


links: