Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
 zondag 25 aug 2019 Dillingen ad Donau - Inning (Ammersee)

Het ontbijt zou pas vanaf 08uur zijn, maar toen ik om 7u45 mijn fiets uit de garage wilde gaan halen, was het al volop bezig. Na het uitchecken zat ik toch om 08u45 op de fiets. Volop zon en het voelt aan dat het heet gaat worden. Wat dauw op de velden.
Na 10km de 1e klim, 1,5km a 6% geeft de gps. Al snel een 2e iets kortere klim.
Hierna zijn er wat op en af wegen door piepkleine dorpen. In 1 dorp is net een misgezang bezig met de deur open, zodat het geluid beter kan opstijgen naar de almachtige.
De wegen zijn supergoed en na 20km kom ik op een BahnRadweg naar Augsburg. Dit is 25km naar de stad over een perfect geasfalteerd fietspad op een oude spoorbaan. Een behoorlijk stuk gaat 1 a 2% omhoog en ook later weer omlaag. Bij de stad Augsburg gaat de route over een fietspad langs de Lech, zo heet de rivier, waar onze Oranjes 's winters in de bovenloop hun best doen. Hier is het vooral een keien bedding met hier en daar een dagstrand. Van de stad zie je weer niets, het fietspad ligt in het groen. Ik ga ff het pad af om wat vocht te tanken en cola te kopen, maar zie eigenlijk niks van oude gebouwen, bv huizen van de schatrijke familie Fugger, die hier toch hun rijkdom hebben tentoongesteld.
Na de koffie, kleintje bier en Käsetorte ga ik weer op de fiets op zoek naar cola. Maar steeds is er geen tankstation en de winkels zijn dicht.  
De route gaat verder over een 20km grindpad langs de Lech. Hier en daar is er naturisten recreatie. Een lange rechte weg, weinig afwisseling. Later gaat de weg weer door dorpjes en ik ben nog steeds op zoek naar drinken. Ik heb het op en als ik het 4e dorp doorrijd zonder restaurant of Tankstelle, vraag ik aan een man die in de tuin bezig is, of ie mijn fles met water wil vullen. Hij zegt dat er in de 5 omliggende dorpen nog slechts EEN restaurant is.
Onderweg maak ik nog even gebruik van een bankje om een broodje te eten. Maar..... het onweert en een donkere lucht volgt mij en ik ga steeds sneller fietsen om de bui voor te blijven. Ik ben om 15uur net voor Inning aan de Ammersee en leg toch ff aan bij een cafe voor een Weize. Het dondert, maar nog geen regen en ik kom uiteindelijk droog bij mijn  onderkomen voor vannacht. Hotel Zur Post in Inning am Ammersee.
Een typisch Beiers ingericht hotel, wat is overgenomen door Vietnamezen en er ook een Vietnamese keuken van gemaakt hebben. Alles is Beiers gebleven, ze hebben enkel lampionnen aan de balken gehangen.  De kamers zijn heel...  heel ... erg gedateerd en ik heb een gammel bed, het licht op de douche hapert, de kraan boven de wasbak vraagt om eem schriftelijke handleiding. Alleen de wifi is goed en de jonge Vietnamezen zijn vriendelijk.

108 km gefietst en 650 klimmeters en gem 19,1km /uur

'n Christoffel voor de reizigers

rare paddestoelen bij een cachelocatie

de Lech ten noorden van Augsburg, 'n grindbak met strandjes

de Lech met een stroomversnelling

dreigend onweer boven de Ammerseeterug

 

         


links: