Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
woensdag 28 aug 2019 Imsterau - Nauders

Vanmorgen bij het ontbijt, kreeg ik de Tiroolse krant te lezen. Ik was de enige gast bij het ontbijt, maar vannacht heb ik wel nog iemand gehoord. Maar het is dun met de bezetting hier in huis.
Ik zat al om 8u20 op de fiets en heb hoop ik tijd zat. Er moet wel wat geklommen worden.
Op 10km voor Landeck sla ik bij een kleine Super wat eten in. De zon begint er nu net doorheen te komen, maar het is nog zeker niet warm.
In Landeck heb ik toch niet goed opgelet en ben in een doodlopende straat gereden langs een parkeergarage. Ik moet weer een eind terug om op de route te komen. Net buiten Landeck is het zwoegen. Enkele felle klimmen en ook weer dalen. Al met al, zat ik nog steeds op dezelfde hoogte. De Inn kolkt diep onder het fietspad en soms zit je zo hoog erboven, dat je het geruis nauwelijks hoort. Bij Prutz is een dam in de Inn voor witte stroom opwekking en hierna ga ik in het dorp voor een verdiende koffie op 35km van de trip van vandaag.
Op veel plekken zijn de boeren aan het gras maaien, wat lekker ruikt. De route gaat diverse keren met bruggen met houten wegdek en ook een keer met een mooie overkapping en dan helemaal in hout uitgevoerd.  De wegplaten klapperen als je er overheen rijdt, dit doet mij  altijd denken aan de oude Bailey brug bij Well.
 In Pfunds ga je de grens met CH over. Je rijdt dan een aantal km's in Zwitserland, want de doorgaande weg naar Nauders gaat door tunnels en die zijn verboden voor fietsers. Met een kleine omweg kom je dan van het westen over de Norberts Höhe in Nauders. Wel een klim van 400m over 6km.
Het landschap is mooi, met hoge bergen aan beide kanten van het dal. De temperatuur lekker en het is licht bewolkt. De GSM geeft voor Nauders op 1300m 18graden weer.
Op de klim komt een vrouw me voorbij op een E-bike. Dat scheelt toch wel; ik zeike nat van het zweet en zij, "grüss gott". Je ziet ze denken: "tobbert". Maar gelukkig zijn er nog meer fietsers van het "sterke geslacht" en die gaan net zo hard als ik, of iets sneller met de racefiets, naar boven.
De klim is eigenlijk best te doen, met alle bepakking lukt het me toch, om 400  hoogte meters in 50min te doen.
Ik ben om 15uur bij het hotel in Nauders en met een groot glas bier, blus ik de gedane inspanning.
Morgen nogmaals een flinke inspanning. Eerst een stuk omhoog over de Reschenpas en dan na een lange afdaling bij Prad de klim naar de Franzenshöhe  op 2200meter. 

gefietst 75km, 1020 hoogtemeters en gem 15,1 km/h


de Inn

Prutz

Pfundsvanaf de Norbertshöhe
terug

 

         


links: