Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
maandag 26 aug 2019 Inning (Ammersee) - Garmisch-Partenkirchen

Vanmorgen al vroeg wakker. Mijn kamer ligt aan de straatkant en de ramen staan open, dus is er veel herrie. Plus de kerkklokken die nogal vaak te horen zijn. Het heeft trouwens gisteren niet geregend en geen onweer.
De Vietnamese jongen die hier in het hotel werkt had het goed gezien. De oudere Beierse ober net voor het dorp, die gaf nog 90% kans op regen.
Na het matige ontbijt, ben ik ff wat broodjes en een koffiekoek gaan halen bij het naastgelegen tankstation.
De route gaat van boven naar beneden helemaal langs de oever van de Ammersee. Overal dagrecreatie en ontiegelijk veel bootjes en aanlegsteigers. Het fietspad volgt bijna overal het spoor, waar ik 2x een treintje over heb zien lopen op een 20km traject (op dit uur van de dag, 9-10uur)
Het landschap is vlak met aan de horizon wat bergen. Je zou hier met goed weer de Zugspitze moeten kunnen zien, maar het is best heiïg. En dus nu niet.
Geen caches daarom stop ik bij een van de weilanden met koeien voor een foto, ze "loeiden er om". Er zijn trouwens steeds meer weilanden met koeien, hier is ook weer afrastering zichtbaar.
Tijd zat, de route is minder km's en het klimwerk valt ook mee op papier.
In Weilheim ga ik ff de deels ommuurde oudstad in voor een capuccino. Ik heb er dan 45 van 95km opzitten. Na Weilheim begint er glooiing in het terrein te komen. Bij de Riegsee enkele klimmen en dan kom ik na 65km in Murnau. Een mooi stadje en een druk plein met terrasjes. Het is warm, dus heb ik vloeistof nodig en een blaue Weizen is dan welkom.
Ik fiets verder en kom bij een troebel azuurblauwe rivier, de Loisach. Snelstromend en een rare kleur. Op diverse plekken is ie de afgelopen dagen buiten zijn oever getreden, zo aan het zand/modder en de plassen op het fietspad te zien. Ook hier weer veel fietsers op de fietsroute.
Bij een bruggetje komt er een kleine stroom in de Loisach, de Lauterbach. Deze heeft weer een normale kleur en dat is goed zichtbaar bij de samenvloeiing.
Er beginnen weer donkere luchten en koppen boven de bergen te komen en in de verte is donder hoorbaar. Ik ga een versnelling harder om de bui voor te blijven, maar 3km voor Garmisch vallen er druppels en een paar harde donderslagen. Uiteindelijk kom ik om 15uur toch droog bij het hotel en ook om 16uur zijn hier nog donderslagen te horen. Hetzelfde weer als gisteren, dreigend. Weer mazzel gehad. Prachtige route en prachtig weer.

97km gefietst, 605 m klim en gem 18.2km/hde Ammersee


het blijft leuk


Loisach


 afdaling naar de Riegsee


dreigend weer boven de alpentoppen
terug

 

         


links: