Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
vrijdag 23 aug 2019  Cröffelbach - Dillingen ad Donau

Vanmorgen best fris bij het opstaan en na het ontbijt met mouwtjes gaan fietsen. In de beschrijving stond dat dit de meeste klimmeters van de route  tot Garmisch zouden worden. Nu ... dat heb ik geweten. Al na 1 km konden de mouwtjes worden opgestroopt om een klim van 2km met 160meter hoogte te bedwingen.  Was ff zweten, maar het went wel. Op en af gaat de route over mooie gladde en vooral stille wegen. Door diverse dorpjes met slechts een 10tal huizen.
Na 20km kom ik op de Jagsttal Radweg, weer een pad langs een riviertje, dat zijn naam aan  het fietspad heeft gegeven. Ellwangen werd voluit beschreven, maar ik kom er helemaal niet door voor koffie en ben er al weer langs voor ik er erg in heb. Wat verderop pauzeer ik bij een stuwmeer met horeca.  Voor het vocht een Weize 0% en koffie voor de power.
Al van heel ver zie ik een monstrum van een burcht op een heuveltop. Ziet er heel imponerend uit. Maar... de plaats heet Lauchheim en de burcht Kapfenburg ligt er zo 150m boven. Dus een flinke klim van 2km om dit te overbruggen. Boven ben ik natuurlijk ff gaan kijken. Echt een prachtig bouwwerk met 3 verschillende dak constructies. Echt sjiek.
Ik pauzeer voor mijn broodjes met Philadelphia bij een cache die Aliën Landepunkt heet. Een diep gat in een wei van ca10m doorsnee en onderin tussen de brandnetels wat keien, waar de cache zou liggen. Ik heb de cache de cache gelaten. Vlakbij dit stoppunt maar ff 'n broodje Philadelphia opgepeuzeld. 
Langs de route staan veel akkers met een brede rand van kruidenmix en zonnebloemen. Subsidie-teelt voor de bijen en hommels en ook nog eens fleurig. 
Bij Neresheim staat langs de weg een ZB verkoop van pompoenen. Alle prijzen staan erbij en er liggen verschillende groottes en soorten. Boven Neresheim staat ook een imposant klooster om het contact met hierboven te onderhouden. Ook begint hier het laatste deel van vandaag, een fietspad langs en op een oude spoorbaan van ca 25km lengte tot aan Dillingen aan de Donau. 
In dit gebied zie je steeds vaker kerken met uien torens, die typisch zijn voor Beieren. Ik ben dus ook net de grens tussen Baden-Würtenberg en Beieren gepasseerd.

Vandaag 112km gefietst , 970 klimwerk en gemiddeld 17,8 km/u
Lauenheim - Kapfenburg
Neresheim


terug

 

         


links: