Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
donderdag 22 aug 2019 Neckarelz - Cröffelbach

De Queen film gisteravond duurde nog tot ver na 12. Ik heb Freddy maar een 1/2 uur bekeken en ben toen naar bed gegaan, met andere muziek in de oren.
Vanmorgen na het ontbijt ben ik om 8u45 op de fiets gestapt. Volop zon en nog erg rustig. Mooi fietspad langs de Neckar en nog enkele burchten onderweg, liggend boven de slaapstadjes. Ook de Neckar is zo glad als een spiegel en hier is geen scheepvaart gezien.
Vanaf Bad Friedrichshall kom ik op de Kochertalbahn. Dit is een 22 km lang fietspad over een oud treintraject, langs de rivier de Kocher. Een erg mooi geasfalteerd pad, met enkele originele spoorbruggen. Mooi dal, met stille dorpen aan de rivier of er iets boven liggend. De Kocher is een klein stroompje, zoiets als bij ons de Linge. Op de heuvels hier en daar wijnbouw, maar verder weer GEEN vee. Wel overal maïs akkers en akkers waar het koren vanaf is (stoppelvelden). Erg mooi traject met veel fietsers. Na de middag liggen er hier en daar langs het pad mensen om een siësta te houden.
In de buurt van Braunsbach een wei met koeien langs de route. Ik vind het best opvallend. Zo weinig vee, al vanaf Aken.
Op het laatste stukje van vandaag is ineens het asfalt op. Het pad gaat over in een grindweg, met erin een paar flinke klimmetjes.  Aan het eind, ineens huizen en een klein dorp met mijn hotel voor de komende nacht. Goldene Ochsen in Cröffelbach.

100km gefietst en 590m klimwerk en gem 17,5 km/h


 

         


links: