Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=

Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak
dinsdag 27 aug 2019 Garmisch_Partenkirchen - Imsterau

Goed geslapen en na een goed ontbijt om 08u30 op de fiets.
Net buiten Partenkirchen begint de 1e klim. 6% een percentage wat goed te doen is. Heel mooi zicht op de hoge Alpen toppen en het berg landschap. Bij Mittenwald kom ik bij de Isar. Weer een mooie azuurblauwe rivier die hier behoorlijk hard stroomt met erlangs een goed fietspad. In Mittenwald ff gepind en een koffie met appelflap genuttigd. Och een mens moet wat.
Dan Mittenwald uit en meteen begint de 2e klim en na 2km zit je aan de Oostenrijkse grens. Dan nog ff doorklimmen en je komt in het Leutasch dal. Een vrij breed dal, vlak en een aantal dorpen en elk huis aan de doorgaande weg verhuurt of heeft apartementen te huur. En aan beide kanten de hoge Alpen bergketens van het Wetterstein en Karwendel massief.  Aan de westkant mooie lichte kale granieten rotsen. Het ziet er allemaal heel mooi uit en zeker met het zonnige weer van vandaag.
Na het dal komt de zeer pittige afsluitende klim naar de Bucherhöhe op 1256m.
En dan ineens begint de afdaling, steil en 7km lang naar Telfs. Prachtige uitzichten op het brede dal, diep beneden, dicht bij het Inn dal. In het dorp is er tijd voor koffie vind ik. Telfs ligt bijna aan de Inn en ik zit na de koffie al snel op de Inntal Radweg. Echt prachtig, met de ruisende rivier langs of onder je en de bergen aan weerskanten. De route voor vandaag gaat ca 30km langs de Inn en de laatste 10km is toch nog ff bikkelen. Flinke op- en afdalingen, zelfs 1 stukje van 18%.
Verschillende keren groepen rubber sloepen, raftend op de Inn gezien. 9 pers per boot. Het ging er best heavy aan toe. Lijkt me wel erg leuk.
Bij Imst blijf ik bij de rivier, en fiets over een groot retail park en steek dan de Inn weer over om naar Imsterau te gaan voor mijn verblijf voor komende nacht. De man komt de deur al open maken voor mij en bied me meteen een pot bier aan. Goede kamer.

gefietst 89km, 710 hoogtemeters en gem 18,2 km/h


bij Krün

bij Mittenwald

in het Leutasch tal


langs de Inn

terug

 

         


links: