Fiets reis naar de Passo dello Stelvio    
van Venray naar Trafoi (Franzenshöhe)

route vlg Reitsma's Route naar Rome

Ger Geerets
=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=Stelvio 2019
intro
stat
17aug 18aug
19aug 20aug
21aug 22aug
23aug 24aug
25aug 26aug
27aug 28aug
29aug 30aug
31aug 01sep


fotos 2
home fietsvak

dinsdag 20 aug 2019 Bingen - Heppenheim

Vandaag is het grijs, geen zon. Wel lekker fietsweer met temperatuur van ca 18 graden. De eerste uren nog gefietst met een sweater, maar later heb ik die uitgedaan.
Het landschap is mooi, maar niets uitzonderlijk. Wat heuvels, kleine stille dorpen, geen echte fotogenieke plekken en dus is een overstekende dikke slak een fotopoint. Ook wat bloemen en vruchten aan een boom. Al helemaal een foto waard is een boerderij met een heel slag koeien en kalveren, die aan een trog staan te vreten. De eerste koeien, sinds Jülich bij Aken.
Op de heuvels veel druiven. Ergens gelezen dat de Liebfraumilch hier groeit.
Ook onderweg een toren, waar in het jaar 1000 de H. Ursula langs kwam, op de terugweg van Rome, met.......11000 jungfrauen (maagden ???!!!).  Dat was een belevenis, daar is Woodstock niets bij.
Na een lunchbreak bij een ReWe winkel aan de rand van Nierstein ga ik op weg om hier met de pont de Rijn over te steken. Ik moet zeker 15 min wachten tot ik de pont op mag. Hier ontmoet ik een NL stel dat met de kaarten op het stuur ook de Rome fietsweg doet. Ze zijn donderdag vanuit Breda vertrokken en hebben 7 weken de tijd om in Rome te arriveren.
De route voert nog een eind bij de Rijnoever langs om bij Gersheim het binnenland in te gaan. Hier aan de Rijn is een groot complex van de chemie fabriek van Merck. Op het oude lab in Venray, hadden we bijna alle chemicaliën van Merck, Duitse (of wa het toch Amerikaanse) grundlichkeit en een standaard voor laboratorium grondstoffen.
De route voert verder door een groot bos en gaat ook langs een bedevaartkapel van Maria, in "Irgendwo"-land. Buiten staan kerkbanken voor een openluchtmis, de oude kapel en nog een nieuwe grotere kerk met glas en hout. Nu is er niets, in vroeger tijden meer dus, gezien de bebouwing. Maria Einsiedel heet het genadeoord.
Ik arriveer in Heppenheim om 16u30 in een keurig net en vrij nieuw hotel.
Trouwens de hele dag geen streepje zon gezien, wel lekker fietsweer ca 20 graden en geen wind.
105km gefietst met 346m klim en gem 18,3km/h.
de Maagden toren

veer bij Nierstein

Gersheim am Rhein

Maria Beisiedel

 

         


links: